Turism RomaniaObiective Turistice Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate
Romania Tourist Info este un proiect non profit fondat in 2010 cu scopul de a stimula cooperarea în societatea română atât între civili dar și societăți comerciale în vederea promovării turismului românesc, ridicare al calității acestuia și conștientizării importanței ocrotirii valorilor naturale și culturale ale României atât în plan intern cât și internațional.
De ce?  

Deși turismul este una din cele mai importante și ușor accesibile valori ale României în ultimii ani a devenit evident că societatea românească are mari dificultăți în a o fructifica.

Cu toate că e ușor să găsești vină în autorități care nu se implică, în serviciile care nu se ridică la standardele așteptate, în turiștii care nu au grijă de valorile turistice, toate acestea nu sunt cauze individuale ci fac parte dintr-un cerc vicios care tinde să iasă de sub control.

Mai mult sau mai puțin, toți suntem de vină, de multe ori chiar fără să ne dăm seama. Este greu pentru orice individ să observe consecințele micilor gesturi de indiferență sau de neîncredere dar acestea se acumulează și provoacă daune majore la scară largă.

Acum că ne aflăm unde ne afăm în ceea ce privește turismul, este la fel de greu de imaginat că soluția de ieșire din această criză nu este un miracol ce vine de la Guvern sau UE, ci tot prin gesturi mărunte dar de cooperare.

Prin programul noastru, dorim să contribuim la construirea aceastei mentalități pozitive și totodată să creem soluții tangibile pe care le putem folosi pentru promovarea turismului românesc.

Popularizarea turismului românesc în România  

Românii trebuie să redescopere locurile din România și pentru ca acest lucru să se întâmple ei trebuie să se implice. Trebuie să înțeleagă că locurile din România le aparțin, ele trebuie întreținute și protejate și atunci este o plăcere să le vizitezi.

Pe portalul Romania Tourist Info ne-am propus să adunăm toate obiectivele turistice din România princooperarea tuturor românilor.

Sperăm, că dacă reușim să-i convingem să participe la acest efort, în acele câteva minute pe care le vor dedica acestuia ei vor redescoperi o zonă, un obiectiv turistic, o amintire ce îi leagă de acele locuri. Sperăm totodată că atitudinea lor va îndemna și alți români și astfel în plan global vom putea reînvia acel sentiment deosebit de necesar pentru a ieși din impasul în care ne aflăm.

Popularizarea turismului Românesc pe internet  

Internetul este un instrument crucial pentru promovare în zilele noastre însă este și un mediu foarte dificil. Volumul imens de date pe care le conțin motoarele de căutare combinat cu lipsa de experiență și nu în ultimul rând lipsa de fonduri a multor unități turistice face ca multe din ele să dispară în străfundurile internetului și să nu fie găsite niciodată.

Prin portalul Romania Tourist Info încercăm să creăm o soluție completă pentru promovarea turismului românesc.

Contextul oferit de obiectivele turistice din baza de date îmbogățite cu descriere, facilități de agrement, imagini, hărți turistice cu marcarea obiectivelor, hărți rutiere cu marcarea obiectivelor turistice pe rute, comunicate de presă și nu în ultimul rând facilități de cazare, este menit să ofere o informare completă și atractivă pentru toți cei care-și propun o vacanță.

Acest context pe de altă parte este ideal pentru toate unitățile turistice ca să iasă din anonimat. Datorită volumului mare și unitar de informații este mai ușor să aducem pe prima pagină în motoarele de căutare tot ceea ce este în legătură cu turismul românesc. Implicit, în doi pași simpli un doritor poate ajunge la o unitate turistică dintr-o anumită zonă pe care poate nu ar fi găsit-o niciodată căutând doar prin motoare de căutare.

Oferind toate aceste servicii în mod gratuit, prin intermediul Asociației Eco Sapiensis, sperăm să dăm o mână de ajutor tuturor unităților de cazare, inclusiv acelora care nu au posibilitate financiară să deruleze campanii de publicitate sau să apeleze la servicii profesionale de promovare pe Internet.

Cooperare între companii în turism  

Companiile în turism, în special unitățile de cazare, trebuie să înțelegă că deși ei se află într-un mediu concurențial, exploatează o resursă comună, iar această resursă poate fi epuizabilă sau din contră inepuizabilă fapt ce depinde în mare măsură de atitudinea lor.

Valorile culturale și naturale din zona în care ei operează sunt de fapt resursa lor principală și acestea au nevoie de mentenanță și mediatizare, iar pentru ca aceast lucru să fie posibil este nevoie de cooperare. Magnitudinea efortului necesar este mult prea mare ca cineva, în mod individual, să poată să o abordeze și din păcate autoritățile pot face prea puțin în aceste condiții de criză (atât financiară cât și politică).

Pe Romania Tourist Info am creat un program de cooperare prin care unitățile turistice pot participa împreună la construirea profilului zonei în care ei opereză. Pot defini obiective turistice, pot posta imagini despre acestea sau crea mici bloguri de educare a turiștilor în legătură cu zona repectivă. Portalul răsplătește efortul fiecăruia în funcție de contribuție și în final toți vor beneficia de un profil bogat cu o serie de facilități pe care le pot folosi să- și îmbunătățească comunicarea cu clienții lor.

Scopul nostru pe termen lung este să facilităm crearea parteneriatelor locale și să ajutăm aceste unități turistice să se ajute reciproc pentru a putea aborda eforturi care sunt imposibile în mod individual.

Viitor  

Un turism românesc bine dezvoltat este un avantaj pentru toți. Pe lângă aportul bugetar pe care îl poate aduce atât prin păstrarea turiștilor interni cât și prin atragerea celor străini oferă și posibilitatea unor destinații de recreere care sunt de calitate și aproape. Ce bine e când putem să ne deplasăm la 50-100Km de casă și avem parte de un weekend relaxant în condiții de calitate.

Romania Tourist Info a pornit în 2010, dar drumul nostru este doar la început. Pentru a ne atinge scopul trebuie să răzbatem prin desișul apatiei, al intereselor partinice, al ignoranței, al anonimatului și nu în ultimul rând al relelor obișnuințe.

Dacă pe plan intern se mai găsesc informații pe internet, pe bloguri sau directoare web, în plan extern suntem aproape invizibili. În următoarea etapă intenția noastră principală este să atragem unități turistice și voluntari în număr mare pentru a putea aduna și traduce în engleză cât mai multe informații utile despre România oferind astfel expunere internațională atât de necesară turismului românesc.

Nu putem construi infrastructura, dar împreună putem schimba mentalități, atitudini și să găsim soluți pentru a ieși din acest impas. Împrenă, ne putem recâștiga încrederea în noi și putem sta cu capul sus alături de celelalte mari centre turistice din Europa și pe plan mondial.

Contact  

ASOCIATIA ECO SAPIENSIS
Cuj Napoca, 2012
Cod Unic de Inregsitrare: 29957171
Cont bancar (IBAN): RO16 BTRL 0130 1205 C660 15XX

Dacă dorești să ne contactezi cu idei sau orice alt scop, fă-o te rog prin intermediul portalului aici
Sau prin email la:

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii